Parkettaweb.eu

Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket most: 06-30/9466-174

Magyar nyelv Német nyelv

Egészséges fa parketta

Napjainkban egyre többször kerül szóba egészségünk, melyhez mai világunkban egyre romlanak a körülmények. Legyen szó akár az egészséges táplálkozásról, vagy a légszennyezettségről, a végeredmény mindig hasonló, rohanó világunk egyre kevésbé alkalmas az egészséges életre. Manapság már szinte népbetegséggé fajult az allergia, melynek számos fajtája létezik. Leggyakoribb a megfelelő légzést hátráltató tünetcsoport, mely szinte minden második ember számára okoz problémát.

A legtöbb ember kétségbe esik azzal kapcsolatban, hogy mit tudna tenni, ezért legtöbbünk a gyógyszertári készítményekhez, a vegyi anyagokhoz fordul.

Nem feltétlenül kell hatalmas dolgokban gondolkodnunk ahhoz, hogy javítani tudjunk körülményeinken. Első lépésként otthonunk természetesebbé tételére kell hangsúlyt fektetnünk, hiszen ez az a hely, ahol nagyon sok időt töltünk el. Különösen igaz ez a gyerekekre, akik még érzékenyebbek az allergizáló anyagokra.

Az otthon természetessé tételének első lépése, hogy a szintetikus burkolatokat valódi fa parkettával váltsuk ki, hiszen az természetes, egészséges és semmilyen allergiás tünetet nem vált ki. Különösen igaz ez abban az esetben, ha a kész burkolat felületkezelése természetes, növényi olajokkal történik.

Nem is gondolnánk, hogy valójában mekkora a különbség az egészséges fa parketta, valamint a padlószőnyeg portámadása között, mely folyamatos támadást intéz szervezetünkkel szemben. Ezen kívül meg kell jegyezni antisztatikus hatását is, mely hatalmas előny a pvc és egyéb műanyag burkolatokkal szemben.

Bizonyított tény, hogy azoknak az embereknek a körében, akiknek otthonában egészséges fa burkolatok találhatók, sokkal kevesebb az allergiás betegségek és tünetek száma.

Hang és hőszigetelés

Mai társadalmunkban az emberiség nagy része egész életét társasházi lakásokban éli le. Ez nem feltétlenül jelent hátrányt azok számára, akik felfedezték, hogy a valódi fa parketta, amennyiben megfelelően van lefektetve, mekkora hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezt különösen azok képesek átérezni, akik jelenleg is valamilyen folyamatos hanghatástól szenvednek önhibájukon kívül.

A hőszigetelés a másik nagy előnye a fa parkettának, mely egyrészt gazdaságossá teszi a fűtési időszakot, másrészt energiagazdálkodási szempontból sem elhanyagolható.

Mindezek tudatában láthatjuk, hogy az egészséges fa parketta számos előnnyel rendelkezik, mely egész életünkre, egészségünkre kihatással van, mindemellett időtálló. Megfelelő ápolás mellett nem csupán minket, de gyerekeinket is kiszolgálja.