Parkettaweb.eu

Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket most: 06-30/9466-174

Magyar nyelv Német nyelv

Fa parketta gyártása

A fa parketta gyártásánál törekedni kell a megfelelő alapanyag kiválasztására.

A tömörfa alapanyagú fríz megfelelő nedvességtartalmú szárítása után lehet csak megkezdeni a gyártását. A gyártás előgyalulással kezdődik, majd a következő munkafázis a második gyalulás, ahol a csap és horony belekerül az oldalakba. A gyártás következő lépése a parketta darabok végeinek bemunkálása. Következhet a gyártás utolsó lépése a kötegek pántolása és fóliázása.

A hagyományos csaphornyos parketta gyártása többféle fafajból készül az általános vastagsága 22mm. A hosszúsága 250-500mm a szélessége 65mm. A gyártás során csap és horony kerül a parketta oldalaiba és végeibe, amivel a lerakásnál az elemek egymáshoz illeszkednek. A gyártás után a csaphornyos parkettát minőségi osztályokba sorolják.

A svédpadló gyártása tömör fából készül, aminek a vastagsága 22mm szélessége 100mm és a hosszúsága 600-1150mm. A gyártás során tölgyfa alapanyagot használunk, amit lerakás után lehet pácolni, olajozni vagy lakkozni. A svédpadló gyártásnál is csap és horony kerül az oldalakba és végekbe.

A készparketta gyártásánál három réteg kerül összeragasztásra. Az első az alsó réteg fenyőből majd a középréteg is fenyő, aminek fektetési iránya elősegíti a parketta rugalmasságát, mérettartóságát. A gyártás utolsó rétege a felsőréteg, ami valódi fa réteg, színlap. Majd jön a parketta felületkezelése a hét rétegű lakkozás.

Csak olyan helyről vásároljunk, ahol tudjuk, hogy megbízható alapanyagból dolgoznak.