Parkettaweb.eu

Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket most: 06-30/9466-174

Magyar nyelv Német nyelv

Padlófűtés és a parketta

A padlófűtés az évek alatt egyre elterjedtebb lett. Számos új építésű háznál alkalmazzák. Mielőtt nekiállnánk a padlófűtés tervezésének, fontos szempontokat kell figyelembe venni. A padlófűtésnél, a parketta és a beton közé nem kerülhet sem fólia sem szigetelőfilc, ami normál estben ajánlott. A leragasztásnál oldószeres ragasztót használjunk.

A padlófűtésre való parketta lerakásánál használt segédanyagoknak, hőállónak kell lenniük és nem szabad, hogy az anyag öregedésre hajlamos legyen. A padlófűtéshez lerakott csövek közt a távolság ne legyen 15cm-nél nagyobb, így jobban eloszlik a képződő hőmérséklet a parkettán. A fűtőcsöveket le kell rakni az aljzat egész felületére.

A padlófűtés hőleadási képessége korlátozott, ezért szigeteljük megfelelően a helységet. A vízhőmérséklet a padlófűtésnél az 50ºC-ot nem lépheti túl.

A padlófűtésnél a parketta felületének hőmérséklete nem lehet 28ºC-nál magasabb.

A relatív páratartalom az adott helységben nem eshet 50% alá. Ha ez megtörténne, mesterséges úton pótoljuk a megfelelő légnedvességet. A padlófűtésre lerakott parkettánál kerüljük a hirtelen fel illetve lehűlést, mert így elkerülhetjük a felmerülő feszültségeket.

 

Hogy a rendszerbe ne kerülhessen károsítóan magas hőmérsékletű víz, be kell építeni egy hőhatárolót. A padlófűtésre lerakandó parkettának a nedvességtartalma nem érheti el a 7-8%-ot ezzel elkerüljük, hogy a lerakott elemek között rések keletkezzenek. Alkalmazható együtt a padlófűtés és a szalagparketta, de minden esetben kellő szaktudással rendelkező szakemberre bízzuk a kivitelezést.