Parkettaweb.eu

Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket most: 06-30/9466-174

Magyar nyelv Német nyelv

Parketta javítás

A parketta javítás több okból is aktuálissá válhat egy felületen. A leggyakoribb a régi, megkopott parkettának a felújítása. A valódi fa parketta több évtizeden keresztül képes kiszolgálni egy felületet, mindezek ellenére fizikai lehetetlenség a száz százalékos kopásállóság. Ami anyagból van az kopik még a leggondosabb ápolás ellenére is.

A parketta felületének alapos és szakszerű átcsiszolása, majd annak gondos újra lakkozása a parketta javítás leggyakoribb módszere. A vékonyabb parketták esetében is megismételhető ez a művelet néhány alkalommal. Vastagabb, tömörfa parketták esetében pedig sokáig kihasználható ez a lehetőség.

Elemek cseréje

Számtalan esetben előfordul, hogy a padló egy-egy kisebb része valamilyen okból nagyobb terhelésnek van kitéve, ezért egy-egy léc fellazulhat. Ilyenkor érdemes olyan szakemberhez fordulni, akinek nagy jártassága van a régi parketták javításában. Legtöbb esetben az elhasználódott lécek cserélhetők anélkül, hogy a pótlás különbözőséget mutatna az aljzaton. Szakszerű csere után nem látszik a cserélt léc helye, így nem csak használható, de esztétikus is marad a parkettánk.

Pótlás átrendezés után

Gyakori eset, hogy egy lakásban a falak átrendezésre kerülnek, valamint a fűtés korszerűsítésre kerül. Az elbontott kályha helyének pótlása miatt felesleges a teljes parkettát kicserélni, annak ellenére, hogy a régi parketták ma már nem szabványosak, ezért nem is kaphatók kereskedelmi forgalomban. Több cég is létezik, akik parketta javításra szakosodtak, akik képesek a régi parkettának a hiányzó elemeit pótolni, majd a felületet oly módon felújítani, hogy ne legyen esztétikai különbözőség a parkettán.

A parketta javítás gyakran felmerülő kérdés, hiszen a parketta egyik hatalmas előnye éppen az időtállósága. Különleges faanyag, valamint rendhagyó mintázat vagy antik felület esetén nem javasolt a házilag való kísérletezés. A parketta értéket képvisel, ezért bízzuk szakemberre a felújítást, és a felület meghálálja a gondoskodást.