Parkettaweb.eu
   


Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket : 06-30/513-5322
                        

                                   

Magyar nyelv Német nyelv
 

Kétrétegű parketta

A kétrétegű parketta viszonylag újdonság a melegburkolatok területén. Szükségessé vált egy olyan parketta típus kifejlesztése, mely mérettartó, mint a szalagparketta, mindezek mellett mintába rakható, a hagyományos parkettához hasonlóan. Így jött létre a kétrétegű parketta, mely egyesíti a szalagparketta és a hagyományos parketta előnyeit.
Felépítése
A felső réteg keményfából készül, mely 4-5 mm vastag. Az alsó réteget merőlegesen illesztik hozzá, mely leggyakrabban fenyőből vagy nyírfából kialakított rétegelt lemez.
Ez a merőleges illesztés biztosítja azt, hogy a kétrétegű parketta tartja a méreteit. Növeli a faanyag rugalmasságát, és a természetes vetemedést gátolja.
A szerkezete viszonylag vékony, ez főként padlófűtés esetén lényeges szempont, hiszen a hőátadás ideális, ezáltal gazdaságos.
Felület
A kétrétegű parketta hatalmas előnye, hogy felületkezelt. Ebből adódóan azonnal használatba vehető a lerakás után. Ez jelentős idő és energia megtakarítást jelent a burkolás során, továbbá nem feltétlenül kell szakemberhez fordulnunk, házilag is megoldható a parketta fektetése.
Padlószőnyeg kiváltása
Nem is olyan régen igen nagy divatnak örvendett a padlószőnyeg. Szinte minden lakás eredetileg ezzel lett burkolva. Az utóbbi években nagyon sok információ forgott közkézen a padlószőnyeg egészségkárosító hatásáról. Így a padlószőnyeg kiváltás azonnali megoldást igényelt, főként a kisgyermekes családok körében, ahol a padlószőnyeg allergizáló hatása nagyobb méreteket öltött.
A padlószőnyeg keresztmetszetének kis mérete folytán felütötte fejét a parkettákkal kapcsolatos probléma. Esély nem volt arra, hogy padlószőnyeg helyére valódi parketta kerülhessen, hiszen a szintkülönbség jelentős lett volna. Így mutatkozott igény egy olyan parkettára, mely valódi, mégis elég vékony szerkezetű ahhoz, hogy méreteiben hasonló legyen a padlószőnyegéhez. A kétrétegű parketta nagyszerű megoldást nyújt erre a problémára, hiszen padlószőnyeg, illetve akár pvc burkolat helyére is lerakható anélkül, hogy jelentős szintkülönbség mutatkozna.
Minőségi különbségek
A kétrétegű parketta előnyeit egyre többen fedezik fel, ezért ma már a kiemelkedő esztétikai minőségű parketták mellett, egyszerűbb kivitellel is találkozhatunk, ezzel biztosítva azt, hogy az alacsonyabb költségvetéssel rendelkező családok is megengedhessék maguknak ezt a minőséget.
Emellett olyan elképesztő választék áll rendelkezésre, ami a legigényesebb eleganciát közvetíti, így azok számára is kielégítő lehet a kétrétegű parketta, akik az egyedibb stílust kedvelik. A mintába való lerakás pedig ma már majdhogynem művészetté fejlődött annak érdekében, hogy a legegyénibb burkolatokat élvezhessük otthonunkban.