Parkettaweb.eu

Verhetetlen parketta árak!
Hívjon minket most: 06-30/9466-174

Magyar nyelv Német nyelv

Laminált padló

Laminált padló, amit laminált parketta néven is árulnak.
Ne felejtsük el, hogy csak azt nevezhetjük parkettának, ami tartalmaz tömörfát.

Már kaphatóak fahatású laminált padló, de azért az igazi fa parkettának az egyedi erezetét nem lehet utánozni. A laminált padló a nyolcvanas évek vége felé kerültek a boltokba. A laminált padló préselt fából előállított hőre keményedő műgyantákkal impregnált padlóburkolásra alkalmas anyag. A laminált padló lerakása egyszerű fektessük le az aljzatra a fóliát majd a habfóliát. A falaknál rakjuk be a diletációs hézag megtartásához szükséges ékeket. Így a laminált padlónk és a fal között meg tudjuk tartani a kellő távolságot. Ez a távolság 1-1, 5cm legyen.

A következő lépés a laminált padló első elemének, a hornyolt oldalával a fal felé levő lerakása. Az első sor végeztével a következő lépés, hogy minden második sort fél laminált padló lappal kezdjünk meg. A laminált padlóból igen nagy választék található az áruházakban.

Ha megvettük a laminált padlónkat legjobb 24-48- órán keresztül abban a helységben hagyni, ahová kerülni fog. Ezzel elkerüljük, hogy a laminált padlónk nedvességet vegyen föl, és lerakás után felpúposodjon.

A laminált padló kiválasztásánál csak pénztárcánk szab határt.
Ha a drágább fajtája mellett döntünk, akkor nem árt elgondolkodni, hogy nem lenne-e helyesebb döntés készparkettát vásárolni. Míg a laminált padló élettartama nem túl hosszú, addig a szalagparketta javíthatósága végett időállóbb. Vastagsága is eltér a 6-8mm vastagságú laminált padlóétól, ezáltal a szalagparkettának jobba hő és hangszigetelése, és nem vonzza a port. Döntésünk alapja az ésszerűség legyen, így egyben oda figyelünk, arra hogy családunk számára a megfelelő burkolatot tudjuk kiválasztani.